sâmbătă, 28 mai 2016

Alege usile de exterior potrivite

Una dintre etapele de final ale constructiei unei cladiri este alegerea sistemului de tamplarie potrivit, care sa indeplineasca mai multe cerinte si sa se potriveasca cu restul design-ului. Pentru zonele exterioare, o alegere foarte buna o reprezinta usile din PVC, preferate in defavoarea celor traditionale din lemn, deoarece sunt mult mai stabile si mai dure.


Usile din PVC vor consuma mai putin din timpul vostru pentru mentenanta, insa aspectul este considerat a fi inferior altor materiale, precum aluminiul sau lemnul. In schimb, usile din PVC nu trebuie vopsite periodic sau refacute, fiind rezistente la patare si asigura o buna izolare termica. De asemenea, unul dintre cele mai mari avantaje aduse de acest material este ca promite siguranta mai mult decat lemnul, intrucat pot fi implementate oricate incuietori se doresc.

Avantaje 


Este important insa ca clientii sa isi aleaga usile de exterior din PVC care le indeplinesc toate cerintele intrucat dupa ce are loc instalarea, va fi mult mai dificil sa se aduca schimbari ale incuietorilor, in timp ce culoarea sau dimensiunea usii nu va putea fi modificata. Durata de viata a acestor usi este de peste 10 ani, deoarece PVC-ul este un material foarte durabil. Un alt mare avantaj al PVC-ului este faptul cel mai accesibil din punct de vedere financiar, in comparatie cu lemnul sau aluminiul. Chiar daca durata de viata a lemnului poate fi de peste 100 de ani, in tot acest timp, materialul trebuie intretinut in mod corespunzator.


Insa pentru a avea siguranta alegerii unei usi de exterior de inalta calitate care sa isi atinga scopul, acela de functionalitate si siguranta, este nevoie de apelarea doar la companiile cu renume care ofera astfel de servicii, intrucat pot exista numeroase probleme. De asemenea, cu cat firma este mai cunoscuta si profesionista, acestia vor oferi o garantie a lucrarii sau produselor mai mare.

luni, 9 mai 2016

Putina culoare pentru masina dumnevoastra

Personalizarea autoturismului este o practica pentru care opteaza tot mai multi soferi, intrucat acestia isi doresc ca masinile lor sa fie diferite fata de celelalte. Pentru a beneficia de acest serviciu si multe altele, trebuie sa se apeleze la o firma de colantari masini.

Ce sa aleg? Colantarea sau vopsirea?

In primul rand, tot mai multi soferi opteaza pentru colantare din motive financiare, intrucat vopsirea totala a unui autoturism este destul de costisitoare. In acelasi timp, colantarea se efectueaza in cateva ore, iar de cele mai multe ori, masina este pregatita a doua zi. In plus, autocolantul special care se foloseste nu are efecte negative asupra vopselei originale a autoturismului, ci o protejeaza impotriva zgaraieturilor, a pietricelelor de pe drumuri sau impotriva razelor puternice ale soarelui. Oricand se doreste, se poate renunta la folie si reveni la culoarea originala, iar costul decolantarii este accesibil.
Este imposibil ca o masina sa nu fie zgaraiata la un moment dat intr-o parcare, iar in acest caz se inlocuieste doar folia aplicata pe elementul respectiv, fara ca restul masinii sa fie supus intregului proces.

De asemenea, exista posibilitatea de a alege o folie transparenta, care doar protejeaza vopseaua, in timp ce aceasta este vizibila, practica fiind folosita in special in cazul masinilor de lux. Dupa ce se indeparteaza folia, vopseaua nu este afectata, insa exista riscul ca lacul de pe masina sa sara in cazul in care procedura nu este efectuata cu atentie de catre un specialist.

Avantajele colantarii

Pe langa partea financiara si faptul ca este nevoie de cateva ore pentru ca masina sa fie pregatita, nu este nevoie ca vopseaua initiala sa fie matuita. In plus, pe timpul iernii autoturismul este mult mai bine protejat impotriva sarii de pe sosele, fiind asadar prevenita aparitia ruginei. Cu toate acestea, este nevoie ca masina sa fie pregatita, curatata si degresata inainte de procedura pentru ca folia sa fie aplicata corespunzator.