vineri, 4 noiembrie 2016

De ce se merita sa montam instalatii gpl

Pretul carburantilor se afla intr-o crestere continua, in ciuda faptului ca valoarea barilului de petrol a ajuns la o valoare stabila, motiv pentru care toti soferii sunt nemultumiti, iar cativa dintre acestia cauta modalitati prin care sa poata face economii. Astfel, in ultimii ani a crescut vanzarea instalatiilor GPL, deoarece acestea sunt foarte avantajoase din toate punctele de vedere.

Economii

In primul rand, pentru autoturismele comune ca Dacia Logan sau Volkswagen Golf, investitia ajunge la circa 500 de euro, care de cele mai multe ori este amortizata in decurs de un an, in functie de distanta parcursa de fiecare sofer. Tinand cont ca pretul pentru GPL este la jumatate fata de cel al benzinei sau motorinei, se vor face economii de 50% in fiecare luna.

Conditii mai bune

Insa pe langa aceste avantaje aduse din punct de vedere financiar, soferii se mai bucura de cateva aspecte importante, precum functionarea motorului in cele mai bune conditii, ocazie cu care creste durata de viata a acestuia cu 20%. De asemenea, nici nu se mai simte la fel de puternic diferenta dintre alimentarea cu GPL si cea cu benzina, iar puterea motorului nu este diminuata decat cu un procent nesemnificativ de 4%.

Fara riscuri

Daca sunt instalate in service-urile acreditate RAR, clientii se bucura si de siguranta, intrucat grosimea rezervoarelor acestor instalatii GPL este de pana la 30 de ori mai mare decat a celor cu care vin dotate masinile din fabrica. De asemenea, in caz de accident, intreruperea alimentarii cu gaz se face automat, astfel ca se previne riscul unei explozii.

Mai mult confort


O mare problema cu care se confruntau cei care apelau in trecut la aceste sisteme, era faptul ca nu se mai puteau bucura de intreaga suprafata a portbagajului. In schimb, astazi instalatiile vin sub forma rotii de rezerva, fiind montate in locul acestora, iar astfel soferii au la dispozitie tot portbagajul.