luni, 9 mai 2016

Putina culoare pentru masina dumnevoastra

Personalizarea autoturismului este o practica pentru care opteaza tot mai multi soferi, intrucat acestia isi doresc ca masinile lor sa fie diferite fata de celelalte. Pentru a beneficia de acest serviciu si multe altele, trebuie sa se apeleze la o firma de colantari masini.

Ce sa aleg? Colantarea sau vopsirea?

In primul rand, tot mai multi soferi opteaza pentru colantare din motive financiare, intrucat vopsirea totala a unui autoturism este destul de costisitoare. In acelasi timp, colantarea se efectueaza in cateva ore, iar de cele mai multe ori, masina este pregatita a doua zi. In plus, autocolantul special care se foloseste nu are efecte negative asupra vopselei originale a autoturismului, ci o protejeaza impotriva zgaraieturilor, a pietricelelor de pe drumuri sau impotriva razelor puternice ale soarelui. Oricand se doreste, se poate renunta la folie si reveni la culoarea originala, iar costul decolantarii este accesibil.
Este imposibil ca o masina sa nu fie zgaraiata la un moment dat intr-o parcare, iar in acest caz se inlocuieste doar folia aplicata pe elementul respectiv, fara ca restul masinii sa fie supus intregului proces.

De asemenea, exista posibilitatea de a alege o folie transparenta, care doar protejeaza vopseaua, in timp ce aceasta este vizibila, practica fiind folosita in special in cazul masinilor de lux. Dupa ce se indeparteaza folia, vopseaua nu este afectata, insa exista riscul ca lacul de pe masina sa sara in cazul in care procedura nu este efectuata cu atentie de catre un specialist.

Avantajele colantarii

Pe langa partea financiara si faptul ca este nevoie de cateva ore pentru ca masina sa fie pregatita, nu este nevoie ca vopseaua initiala sa fie matuita. In plus, pe timpul iernii autoturismul este mult mai bine protejat impotriva sarii de pe sosele, fiind asadar prevenita aparitia ruginei. Cu toate acestea, este nevoie ca masina sa fie pregatita, curatata si degresata inainte de procedura pentru ca folia sa fie aplicata corespunzator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu