joi, 22 august 2019

Cum evitam cele mai grave boli


O afectiune destul de frecventa in randul barbatilor este cancerul de prostata. In majoritatea cazurilor, cancerul de prostata este de fapt un adenocarcinoma, un tip de cancer care apare la nivelul celulelor care produc si elibereaza mucus si alte lichide. In faza de debut, cancerul de prostata nu manifesta simptome. In faza avansata, acesta ii poate face pe barbati sa urineze mai des sau sa aiba un jet mai slab al urinei, insa, aceste simptome pot fi provocate si de afectiuni benigne ale prostate.
De obicei, cancerul de prostata se dezvolta lent, manifestandu-se la barbati cu varsta de peste 65 de ani, nefiind o cauza a decesului aceasta boala.

Exista posibilitatea ca depistarea si tratarea cancerului de prostata inainte de aparitia simptomelor sa nu amelioreze starea de sanatate sau sa prelungeasca viata bolnavului.

In ceea ce priveste tratamente pentru cancerul de prostata, doctormit. ro ne spune ce am putea face. In primul rand exista multe optiuni de tratament, iar ceea ce se considera a fi cea mai buna optiune pentru un barbat poate sa nu fie neaparat si cea mai buna optiune pentru un alt barbat.
Tratamentul potrivit fiecare barbat variaza in functie de varsta fiecaruia, gradul tumorii, stadiul cancerului de prostata, simptome si starea de sanatate.

In orice stadiul al bolii este disponibila asistenta pentru controlul durerii si al altor simptome, pentru ameliorarea reactiilor adverse ale tratamentului si pentru a reduce ingrijorarile de natura emotionala.
Cea mai buna metoda de tratament depinde de analize efectuate de medicul specialist, precum si de starea de sanatate a pacientului si caracteristicile bolii.

Exista mai multe metode de tratament, printre care metoda de tinere sub observatie si terapiile active. Initial, nu se va administra nici un fel de tratament si se vor efectua examinari cu scopul de a tine sub control evolutia bolii.

In cazul in care cancerul de prostata este avansat se recomanda alte modalitati de tratament. De regula, tratamentul este indicat in momentul in care pacientul nu este eligibil pentru prostatectomie, radioterapie sau terapia hormonala. Toate acestea se vor corela cu varsta pacientului sau cu alte afectiuni medicale care fac ca respectivele tratamente sa fie periculoase pentru pacient.

Aceasta modalitate este folosita in special pentru pacientii cu boala cu agresivitate redusa, potential indolenta si cu un risc scazut. Varianta aceasta poate fi adoptata si pentru persoanele in varsta care prezinta boli mai grave si un prognostic mai slab. Altfel, opțiunile valabile in diferitele tratamente active sunt variate și includ intervenția chirurgicala tehnica, radioterapia, terapia hormonala, chimioterapia și in cele din urma, datorita faptului ca cercetarea in domeniu nu se opreste niciodata, disponibilitatea constanta a unor noi terapii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu